Cotidianul ''La Repubblica'' a publicat luni dimineata un articol in care demasca jocurile de culise dintre partidul lui Berlusconi si UE. Potrivit ziarului, care a reconstituit etapele ultimei vizite efectuate la Bruxelles de liderul partidului Forza Italia, Berlusconi ar fi placat temerile partenerilor sai europeni privind urmatorul guvern care va guverna dupa alegerile din 4 martie, potrivit Rai News, citat de Rador.

"Nu vom merge la guvern cu Salvini," l-ar fi asigurat Berlusconi pe presedintele Comisiei, Juncker. ''Da, am incredere in Berlusconi, am incredere in acordurile clare si in programele semnate. Daca am fi purtat o discutie in fata unei cesti cu cafea ar fi fost altceva..... dar am semnat un program", a afirmat secretarul Ligii, Matteo Salvini, intervievat de postul radiofonic RTL 102.5.

In ceea ce priveste pactul pe care Berlusconi l-ar fi incheiat cu UE, in timpul unei intalniri cu presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, caruia i-a promis "guvern fara Liga", asa cum specula articolul din ''La Repubblica'', Salvini este foarte transant: ''E un fel de joc de culise ? E un fel de aiureala ... Pactul cu Juncker este o stire falsa". Credeti ca primul ministru al noului guvern va fi un exponent al partidului Forza Italia ?

"Daca va avea cu un vot mai mult da, insa nu cred, cred ca Liga va avea mai multe voturi si ca eu voi fi premier", a conchis Salvini. Emma Bonino nu exclude posibilitatea unui guvern mare coalitie: ''Dupa vot, vom vedea ce se poate face'', a declarat liderul radical la microfoanele postului Radio Capital. Cu toate acestea, Bonino este sceptica in ceea ce priveste ''acordurile cu Liga lui Matteo Salvini'', deoarece considera ca fiind ''extrem de periculoase pozitiile celor care spun ca sunt de partea lui cu Putin, a lui Orban si a lui Trump'' .