Proteste ample au avut loc in Mexico City in urma disparitiei unui student in varsta de 17 ani, Marco Antonio Sanchez, dupa ce acesta a fost arestat de politie, relateaza News.ro, citand BBC.

Sute de oameni au cerut in strada intoarcerea sa, protestul avand loc pe bulevardul principal din capitala Mexicului iar traficul a fost intrerupt.

Doi dintre politistii care l-au arestat au fost retinuti iar in catedrala din oras oamenii s-au rugat pentru tanarul student.

Marco Antonio Sanchez a fost descris de catre familie ca fiind un baiat care iubea arta si muzeele. Acesta iesise sa faca fotografii si a rugat un prieten sa ii faca o poza langa un perete cu graffitti. Prietenul lui a spus ca in acel moment politia a venit la ei si l-a acuzat pe Sanchez ca ar fi furat aparatul de fotografiat. Tanarul a incercat sa fuga dar a fost prins la scurt timp de politisti si bagat in duba de politie.

Comisia pentru Drepturile Omului din Mexico City a declarat ca a cerut ca politia sa investigheze cazul. De asemenea, comisia a spus ca a facut apel si la procurorul general pentru a deschide o ancheta pentru disparitie.

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat intr-o conferinta de presa ca politistii implicati in arestarea tanarului au fost chestionati: "L-au eliberat pe Marco Antonio la cateva strazi distanta de locul in care a fost arestat, in urma rugamintilor unor persoane din zona".

De asemenea, oficialul a adaugat ca Politia examineaza probe video si inregistrarile radio din momentul arestarii si investigheaza cazul.