Prim-ministrul britanic Theresa May este presata de membrii Partidului Conservator pentru a oferi mai multa claritate asupra dorintelor Marii Britanii privind acordul pentru Brexit, altfel va risca un vot de neincredere din partea membrilor propriului partid, informeaza The Guardian, potrivit news.ro.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

Conform surselor The Guardian, in loc sa faca publica o viziune noua asupra Brexitului in primavara, asa cum si-ar fi dorit mai multi colegi de partid, May va avea un discurs mai limitat, cu accent pe cooperarea in domeniul securitatii, la o conferinta la Munchen luna viitoare.

Atat membrii Partidului Conservator pro-Brexit cat si cei cu o viziune pro-europeana sunt nemultumiti de faptul ca May nu pare dispusa sa ofere mai multe detalii in ceea ce priveste pozitia sa. Theresa Villiers, fosta Secretar de Stat in Irlanda de Nord, a afirmat intr-un articol publicat pe The Telegraph ca Marea Britanie risca sa "iasa din Uniunea Europeana doar cu numele". De asemenea, un alt membru de partid pro-Brexit a declarat pentru The Guardian ca "nimeni nu stie ce crede cu adevarat prim-ministrul asa ca toata lumea se gandeste la cele mai sumbre scenarii".

Mai mult, Johnny Mercer, un alt membru al Parlamentului din Partidul Conservator, despre care se spune ca ar putea candida in viitor pentru conducerea partidului, a declarat pentru Sunday Times ca la viitoarele alegeri "Jeremy Corbyn ar putea fi prim-ministru daca nu ne revenim". Conform regulilor Partidului Conservator, un vot de neincredere ar avea loc daca 15% dintre membrii Parlamentului - de 48 ar fi nevoie in cazul de fata - ar scrie presedintelui comitetului 1922 al Partidului Conservator, Graham Brady.

Potrivit unor informatii din The Sun, 40 de membri deja au facut acest lucru.