Guvernul sirian si un monitor de razboi au declarat ca bombardamentele turce din regiunea Afrin ocupata de kurzi au afectat grav un templu antic, relateaza News.ro. Informatia a fost data duminica, potrivit Reuters, si face referire la Ain Dara, un templu din epoca Fierului cu ruine de blocuri de bazalt sculptate si basoreliefuri.

Intr-un comunicat, departamentul de antichitati al Guvenului sirian a solicitat presiuni internationale asupra Turciei de "a impiedica tintirea siturilor arheologice si culturale".

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, monitor cu centrul la Londra, a transmis ca Ain Dara a fost expus bombardamentului turc, care a cauza stricaciuni, dar nu avarii grave.

Operatiunea turca impotriva militiei kurde din siria YPG din Afrin a inceput in urma cu o saptamana si a fost caracterizata de bombardamente puternice.

Guvernul sirian al presedintelui Bashar al-Assad a condamnat asaltul turc, dar se opune aspiratiei YPG si kurzilor pentru autonomie in parti din nordul Siriei.

Razboiul civil din Siria a inceput in 2011. Din cauza lui numeroase situri istorice au fost distruse sau au suferit stricaciuni.