Carnavalul de la Venetia, unul dintre cele mai mari din lume, a inceput sambata cu un spectacol muzical acvatic, iar duminica, la pranz, au fost dat startul manifestarilor cu sute de gondole care au plutit pe canalele orasului, anunta News.ro.

Tema aleasa pentru anul acesta este "jocul" si numerosi spectatori au asistat, sambata noapte, la o defilare a gondolelor iluminate care au transportat acrobati pe picioroange, paiate si animale exotice.

Desi nu a fost inca inaugurat oficial - anul acesta festivitatile vor avea loc intre 3 si 13 februarie - spectacolul de pe Cannaregio, unul dintre canalele Venetiei, care face legatura cu Gran Canal, a fost o avanpremiera a sarbatorii.

Tema aleasa de organizatori pentru editia de anul acesta poate avea numeroase interpretari - "forme dintre cele mai complexe de distractie cum sunt teatrul si arta circului".

Pentru Marco Maccapani, directorul artistic, editia de anul acesta a Carnavalului de la Venetia este "un omagiu adus circului, aceasta forma de spectacol antic rezultata din stupoare, tehnica, acrobatie si magie", potrivit AFP citat de eluniverso.com.

Organizatorii propun concursuri de costume si masti, regate, expozitii si concerte, iar pe 4 februarie va avea loc traditionalul "Zbor al Ingerului".

Aceasta traditie presupune ca cea care a castigat editia anterioara dintre 12 cele mai frumoase femei din Venetia sa se lanseze, sustinuta de un cablu, de pe varful clopotnitei din San Marco pentru a ateriza in piata.

Carnavalul de la Venetia a fost creat in 1162, dupa o campanie militara. A fost dat uitarii timp de mai multe decenii, pana cand municipalitatea l-a reluat in 1980.

Peste 3 milioane de vizitatori ajung in Venetia, in fiecare an, in aceasta perioada. Orasul primeste in fiecare an aproximativ 30 de milioane de turisti.