Sapte persoane au fost reperate pe o barca in deriva in Oceanul Pacific. Acestea s-au aflat in ambarcatiunea de 50 de persoane disparuta in Kiribati de pe data de 19 ianuarie, scrie News.ro, citand BBC.

Barca a fost reperata de un avion de cautare al armatei noii-zeelandeze. "Grupul a parut foarte fericit cand i s-a aruncat hrana si o statie radio", a declarat John Ashby, de la Centrul neo-zeelandez de coordonare a operatiunilor de cautare.

Ashby a precizat ca un pescador se va indrepta spre cele sapte persoane, in timp ce cautarile continua pentru gasirea celorlalti disparuti.

Armata neo-zeeelandeza a precizat ca pescadorul se afla la 92 kilometri la nord-est de barca si va ajunge la cele sapte persoane in cursul zilei de duminica.

Catamaranul MV Butiraoi, cu o lungime de 17,5 metri, a plecat la 18 ianuarie din insula Nonouti la Betio Tarawa, tot in Kiribati, un periplu de 260 de kilometri, care trebuia sa dureze doua zile.

Potrivit responsabililor neo-zeelandezi care participa la cautari, ambarcatiunea a fost data disparuta la 19 ianuarie.

La operatiunile de cautare participa si un avion Orion al fortelor aeriene neo-zeelandeze.

Kiribati, un mic arhipelag alcatuit din 30 de atoli coralieni si insule din Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sarace tari din lume. Kiribati se confrunta si cu amenintarea disparitiei fizice a teritoriului sau in urma fenomenului de incalzire globala. In Kiribati traiesc aproximativ 110.000 de persoane.