Trezoreria americana a anuntat vineri noi sanctiuni in legatura cu razboiul din Ucraina si anexarea Crimeei de catre Moscova, vizand oficiali rusi si "ministri" separatisti, relateaza AFP.

Unele dintre aceste noi sanctiuni financiare - care vizeaza in total 21 de persoane si noua entitati - privesc patru turbine fabricate de grupul german Siemens si deturnate, potrivit occidentalilor, catre Crimeea, cu scopul de a furniza energie teritoriilor anexate de Rusia.

Pe de alta parte, sanctiunile au fost anuntate in aceeasi zi in care emisarul special american insarcinat cu conflictul din Ucraina urma sa se intalneasca cu omologul sau de la Kremlin pentru a discuta despre modalitati de solutionare a conflictului, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

Sanctiunile au fost impuse in contextul in care secretarul de Stat Rex Tillerson s-a intalnit cu presedintele Petro Porosenko la Davos, in Elvetia.

Dupa anexarea de catre Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea, in 2014, si izbucnirea unui razboi in estul Ucrainei, Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) au impus sanctiuni unui numar de rusi si companii ruse, dar si unor lideri separatisti din regiunea Donbas, vizati de o blocare a bunurilor, interdictii de calatorie si restrictii financiare conexe.

In acest ultim rand de sanctiuni, Departamentul Trezoreriei a vizat 11 persoane prezentate drept reprezentanti separatisti de rang inalt din estul Ucrainei, potrivit news.ro.