Cel putin 3 oameni si-au pierdut viata, joi, alti 10 au fost raniti grav si in jur de 100 de persoane au fost ranite usor dupa ce un tren a deraiat langa Milano, scrie presa internationala. Purtatorul de cuvant al Ministerului roman de Externe a precizat ca nu exista in acest moment informatii ca printre victime s-ar afla si romani.

Accidentul s-a produs la aproximativ 40 de kilometri de Milano, iar cauzele nu sunt deocamdata cunoscute.

Consulatul General al Romaniei la Milano are in atentie accidentul feroviar produs joi dimineata in apropierea acestui oras, iar pana in prezent nu au fost primite solicitari de asistenta consulara, a informat MAE, la solicitarea Agerpres.

"Oficiul consular a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime. Pana in prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitari de asistenta consulara cu privire la acest accident", arata MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Consulatului General al Romaniei la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii call center in regim de permanenta, sau la numarul de urgenta al oficiului consular +39 366.108.1444.