Silvio Berlusconi s-a intalnit cu presedintele Comisiei UE, Jean Claude Juncker, cu care a avut discutii timp de 40 de minute la Bruxelles. La intalnire a participat si presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, potrivit Rador care citeaza Il Giornale.

Liderii europeni au discutat despre imigratie, taxe, dar si despre relatia dintre UE si Moscova. Juncker a definit "excelenta" intalnirea cu Berlusconi, iar Il Cavaliere a subliniat ca cei doi sunt legati de o veche prietenie: "Am vorbit despre toate problemele actuale ale lumii si despre Italia. L-am pus la curent cu privire la pregatirea alegerilor din Italia si cred ca i-a facut multa placere".

Apoi, Berlusconi a adaugat: "Am vorbit despre temele importante pentru noi, inainte de toate imigratia. Am constatat ca din partea sa exista aceeasi vointa pe care o avem si noi de a ajuta statele africane sa isi dezvolte economia si tinerii sa nu simta necesitatea de a se muta in Occident. Am vorbit si despre numarul de lucratori la paza de frontiera, care poate sa creasca, astfel incat sa existe hotspoturi si in Italia, cu paznici care sa provina si din alte tari europene".

Un subiect central a fost si relatia dintre Bruxelles si Moscova si relatiile dintre Uniunea Europeana si presedintele rus Vladimir Putin: "Am vorbit despre problemele referitoare la relatiile cu Federatia Rusa. Si el are o relatie foarte buna cu Vladimir Putin si am convenit asupra importantei pe care o are pentru Europa, dar si pentru Occident, sa continuam intr-o relatie de amicitie, cum a fost in 2002 la Pratica di Mare si cum s-a degradat succesiv, mai ales in ultimii doi ani".

Imediat dupa intalnire, a vorbit si seful gruparii PPE, Manfred Weber: "Este important ca Berlusconi este la Bruxelles: avem aceleasi idei, sa avem o Europa puternica si o Italie puternica". Totodata, "nu cred ca exista vreo nevoie de reabilitari: Silvio Berlusconi este un mare european, un mare om de stat italian. Acum trebuie sa castigam alegerile, este tot ce trebuie sa facem"