Eurogrup a aprobat transa de 6,7 miliarde de euro, salutand implementarea de catre Grecia a "aproape tuturor masurilor" cerute in cadrul celei de-a treia evaluari a programului de ajutor financiar. Insa, dupa cum era de asteptat, Eurogrup leaga acordarea efectiva a sumei respective de definitivarea unor masuri nerezolvate si cere autoritatilor grecesti "sa finalizeze de urgenta masurile aflate in suspensie". Verificarea indeplinirii acestor masuri va fi realizata de EWG, accentul fiind pus pe desfasurarea licitatiilor electronice si pe privatizari, potrivit Rador.

In comunicatul Eurogrup se vorbeste despre elaborarea, in colaborare cu institutiile creditoare, a unei strategii de dezvoltare cu "puternica asumare" din partea autoritatilor grecesti. "Eurogrup confirma importanta unei strategii de dezvoltare cuprinzatoare si ambitioase, cu o puternica asumare din partea autoritatilor grecesti. Autoritatile trebuie sa-si definitiveze colaborarea cu institutiile cu suficient timp inainte de incheierea programului de asistenta".

Importanta este si referirea la datoria publica, Eurogrupul confirmand inceperea discutiei tehnice cu privire la restructurarea datoriei grecesti si preluarea activitatii tehnice de catre EWG in ceea ce priveste mecanismul care va corela evolutia dezvoltarii cu rambursarea datoriei. Pentru luna februarie este programata acordarea a 5,7 miliarde de euro din aceasta transa, urmand ca in primavara sa mai fie deblocat, in anumite conditii, inca un miliard de euro.