Statele Unite au aprobat impunerea unor controversate taxe de import pentru masinile de spalat si panourile solare. Aceasta masura este in concordanta cu politica economica "America First" a presedintelui Donald Trump, care urmareste protejarea producatorilor locali de concurenta straina, scrie BBCNews.ro.

Producatorii chinezi de panouri solare si producatorii de masini de spalat din Coreea de Sud vor fi afectati cel mai mult.

Ambele tari au criticat masura despre care presedintele Trump a vorbit inca de la venirea in functie.

Decizia este vazuta ca cea mai importanta miscare a lui Trump de la decizia sa de retrage SUA din parteneriat trans-Pacific (TPP).

Taxele stabilite pentru panourile solare importate sunt mai mici decat sperau producatorii autohtoni americani, dar cele pentru masinile de spalat sunt mai mari decat se astepta - adaugand pana la 50% in unele cazuri, conform documentelor oficiale, mai scrie sursa citata.

Coreea de Sud a declarat ca se va plange Organizatiei Mondiale a Comertului, numind taxele de import "excesive" si "regretabile".

Producatorii americani, inclusiv Samsung si LG, concureaza pe piata masinilor de spalat cu firme americane precum Whirlpool.

Whirlpool, care de ani de zile a cerut protectie impotriva importurilor mai ieftine din Coreea de Sud si Mexic, a salutat aceasta masura.