SUA este preocupata de ofensiva Turciei din Siria de nord si le cere ambelor puteri sa dea dovada de retineri, a afirmat secretarul de stat Rex Tillerson, luni, potrivitReuters.

Rex TillersonFoto: Flickr

Avioane militare si tancuri sustin o ofensiva lansata duminica asupra enclavei kurde din Afrin, ce vizapozitiile de protectie ale poporului YPG, considerat de Turcia o grupare terorista. Aceste lucruri se petrec in mijlocul cresterii ingrijorarilor la nivel international cu privire la operatiile militare care dureaza de trei zile.

"Suntem ingrijorati de ofensiva Turciei din Siria de Nord", a spus Tillerson in timpul unei vizite in Londra. "Recunoastem si apreciem pe deplin drepturile legitime ale Turciei de a-si proteja cetatenii de elementele teroriste", a adaugat acesta.

Tillerson a subliniat ca le cere ambelor puteri sa dea dovada de retinere si sa minimalizeze pierderile de vieti omenesti, anuntand ca SUA urmareste "sa vada ce poate face pentru a lucra impreuna pentru a rezolva preocuparile legate de securitate ale Turciei".