Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, va cere oficial Uniunii Europene, in cursul vizitei pe care o efectueaza luni la Bruxelles, sa recunoasca statul Palestina. Anuntul a fost facut duminica seara de ministrul palestinian de externe, Riyad al-Malki, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Mahmoud AbbasFoto: Agerpres

Mahmoud Abbas "se asteapta ca ministrii europeni de externe sa recunoasca in comun statul Palestina" ca raspuns la decizia presedintelui american, Donald Trump, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului, a declarat Riyad al-Malki intr-un interviu acordat in exclusivitate agentiei France Presse. "Este cu adevarat important", a insistat el.

Presedintele Autoritatii Palestiniene urmeaza sa se intalneasca luni, in cursul unui dejun de lucru, cu sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini, si cu cei 28 de ministri de externe, cu ocazia reuniunii lor lunare, asa cum a facut si premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la 11 decembrie.

"Daca europenii doresc sa joace un rol, atunci ei trebuie sa fie echitabili in modul in care trateaza cele doua parti, iar asta trebuie sa inceapa cu recunoasterea statului Palestina", a afirmat seful diplomatiei palestiniene.