Politia turca a folosit duminica spray-uri cu piper pentru a-i dispersa pe manifestantii pro-kurzi adunati la Ankara si Istanbul, in semn de protest dupa ce fortele militare terestre ale Turciei au invadat regiunea Afrin din Siria, controlata de militia kurda. Cel putin 12 protestatari au fost retinuti la Istanbul, scrie Reuters.

Ofensiva lansata de Turcia in nordul Siriei, impotriva militiilor kurde, ar urma sa se incheie "in foarte scurt timp", a declarat duminica Recep Tayyip Erdogan. "Daca Dumnezeu vrea, vom incheia aceasta operatiunea in foarte scurt timp", a afirmat Erdogan duminica, intr-un discurs la Bursa (oras din nord-vestul tarii), potrivit AFP.

De asemenea, liderul de la Ankara i-a avertizat pe sustinatorii opozitiei pro-kurde sa nu protesteze fata de operatiunea militara turca din Afrin.

Pe langa cei aproape 10.000 de luptatori ai YPG estimati a se gasi in zona, in prezent exista cel putin 800.000 de civili care traiesc in Afrin, dintre care unii refugiati din alte regiuni ale Siriei.

Turcia a lansat saptamana aceasta un atac asupra kurzilor din regiunea siriana Afrin, impotriva asa-numitelor Unitati de aparare ale poporului kurd (YPG).

Bombardamentele turce au inceput joi, in jur de miezul noptii, si au continuat vineri si sambata.

Ankara considera ca YPG - Unitatile de aparare ale poporului kurd, care au o alianta cu Statele Unite impotriva Statului Islamic - reprezinta o extensie a rebelilor kuzi care lupta impotriva Turciei.