Americanii David si Louise Turpin, inculpati pentru tortura si punerea in pericol a celor 13 copii ai lor, au pledat nevinovat la toate capetele de acuzare. Procurorul din Riverside, Mike Hestrin, a afirmat ca acesti copii aveau voie sa faca dus o singura data pe an si nu au fost niciodata la dentist.

David si Louise Turpin, de 57, respectiv 49 de ani, au aparut, joi, in fata unui judecator, fiind acuzati ca si-au torturat copiii, pe care i-au tinut legati in lanturi de pat, scrie News.ro.

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, David si Louise Turpin risca 96 de ani de inchisoare.

Hestrin a precizat ca fata de 17 ani care a reusit sa alerteze politia planuia scaparea de doi ani.

Mike Hestrin a detaliat conditiile in care au trait cei 13 copii, cu varste cuprinse intre 2 si 29 de ani: erau batuti in dese randuri, aveau voie sa faca dus o singura data pe an, aveau voie sa stea pana la 05.00 dimineata pentru ca apoi sa doarma in timpul zilei, nu aveau voie sa se joace, daca vreunul se spala mai sus de incheietura mainii era pedepsit deoarece se juca cu apa, aveau voie la o singura masa pe zi, dar parintii puneau uneori mancare in locuri in care putea fi vazuta dar nu atinsa, copiii nu au fost vreodata la medicul stomatolog si nu stiau nici macar ce inseamna un politist.

Potrivit politiei, fata de 17 ani care a reusit sa scape si a apelat numarul de urgenta 911 de pe un telefon mobil gasit in casa "parea sa aiba doar 10 ani".

Cei 13 copii au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale si li s-a oferit apa si mancare.

Copiii se afla in spital inca de luni, cel de 2 ani are o greutate normala pentru varsta lui, unul de 12 ani are greutatea unui copil de 7 ani, iar cel de 29 de ani are 37 de kilograme.

Hestrin a adaugat ca multi dintre copii au mari probleme neurologice, care urmare a abuzului extrem si prelungit.