Herbert Kickl, noul ministru de Interne al Austriei (FPOe, extrema dreapta), a anuntat joi infiintarea unei "unitati de aparare a frontierelor" pentru a face fata unui aflux de migranti similar celui din 2015, scrie Agerpres.

"Nu se pune problema ca 2015 sa se repete. Prin urmare, am dat instructiuni pentru infiintarea unei unitati de aparare a frontierelor", a afirmat, Herbert Kickel, 49 de ani, intr-un interviu acordat cotidianului Tiroler Tageszeitung, citat de AFP.

"Obiectivul este de a asigura o gestionare ordonata a frontierelor in cateva ore", a precizat fostul consilier al lui Joerg Haider, liderul istoric al Partidului Libertatii din Austria (FPOe), mort in 2008.

Aceasta unitate va putea fi mobilizata pentru "a asigura securitatea unui post de frontiera si a desfasura controale de identitate. Nu se va mai intampla sa treaca cineva fara control", a promis el.

In 2015, in timpul crizei migrantilor, sute de mii de persoane au tranzitat Austria incercand sa ajunga in Germania sau alte tari din Europa. In acel an, Austria a inregistrat un numar record de cereri de azil.