Huffington Post a anuntat ca inchide programul prin care publica continut realizat de colaboratori voluntari, intr-un demers care are ca scop cresterea calitatii editoriale a site-ului de stiri si evitarea publicarii unor stiri false, neverificate, scrie news.ro.

Acest blog, care a dus la cresterea brandului Huffington Post, a ajuns la aproximativ 100.000 de colaboratori voluntari, scrie variety.com.

Decizia de a pune capat programului acestui site detinut de Verizon a fost luata sub conducerea redactorului-sef Lydia Polgreen, care s-a alaturat echipei Huffington Post in decembrie 2016, dupa mai bine de un deceniu la The New York Times.

"Platformele deschise care pareau candva ca democratizeaza, ameninta in prezent, cu acest tsunami de informatii false cu care avem de-a face zilnic, sa submineze democratia. Atunci cand toata lumea are megafoane, nimeni nu poate fi auzit", a anuntat joi Lydia Polgreen.

Tot joi, HuffPost a lansat o noua rubrica de opinie, la care scriu editorialisti desemnati si colaboratori platiti, precum si HuffPost Personal, unde vor fi publicate eseuri scrise la persoana I de invitati, dar si articole de tip feature, interviuri realizate de reporteri ai publicatiei.

In 2011, AOL a cumparat HuffPost pentru 315 milioane de dolari, dupa care Verizon a cumparat AOL intr-un acord de 4,4 miliarde de dolari stabilit in 2015. In prezent, HuffPost este parte din filiala Oath a Verizon, din care fac parte AOL si Yahoo.

In 2016, Arianna Huffington a parasit publicatia online pentru a se concentra pe noua ei companie ¬ Thrive Global.

Criticii site-ului, lansat in 2005, s-au plans de reteaua HuffPost de colaboratori voluntari si de practica acestuia de a agrega stiri ale altor publicatii. Insa. In ultimii ani, Huffington Post a infiintat si o echipa de jurnalisti care a publicat materiale originale. In 2012, site-ul a castigat un premiu Pulitzer pentru un serial despre veterani raniti si familiile lor.

Polgreen a mentionat in mesajul ei ca multe personalitati importante au scris pentru blogul HuffPost, inclusiv Barack Obama, la acel moment candidat la presedintia SUA, si actrita Jennifer Aniston.