Donald Trump a promis sa schimbe fata politicii americane si sa transfere puterea "inapoi oamenilor". Dupa 12 luni de la investirea in functia de presedinte al SUA,BBCface un rezumat al reusitelor si nereusitelor sale. Trump este unul dintre cei mai putin populari presedinti din epoca moderna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cum arata rating-urile in ceea ce priveste aprobarea cetatenilor?

Donald Trump este unul dintre cei mai putin populari presedinti din epoca moderna. Rating-ul saptamanal in ceea ce priveste aprobarea cetatenilor americani a scazut la 39% dupa 12 luni de mandat, potrivit Gallup.

Presedintii Barack Obama (50%), Bill Clinton (54%) si George W. Bush (83%) au fost mult mai apreciati in primele 12 luni de activitate.

Media pe parcursul anului este, de asemenea, 39% - cel mai scazut procent pentru primul mandat al unui presedinte.

A reusit Trump sa elimine imigratia ilegala?

Construirea unui zid la frontiera cu Mexic a fost o promisiune a lui Trump in campania electorala, insa nu pare aproape de a se intampla. Exista prototipuri construite, insa democratii au refuzat sa aprobe vreun ban pentru acest lucru, iar liderii Mexicului spun ca nu vor plati nimic, niciodata.

Cum merge economia sub conducerea lui Trump?

In timpul campaniei electorale, Trump a promis sa creeze 25 de milioane de locuri de munca, de-a lungul a 10 ani.

Acesta spunea ca rata efectiva a somajului era mai mare de 40%.

Totusi, traiectoria de baza a economiei sub conducerea lui Trump ramane aceeasi ca pe timpul lui Obama.

Ce legi a promulgat Donald Trump?

Presedintele a semnat 107 legi in primul sau an de activitate, potrivit site-ului nonpartizan GovTrack, care urmareste legi in Congresul SUA.