Donald Trump a declarat, intr-un interviu pentru Reuters, ca Rusia ajuta Coreea de Nord sa obtina resurse, incalcandu-se astfel sanctiunile internationale impuse nord-coreenilor. "Rusia nu ne ajuta deloc in ceea ce priveste Coreea de Nord. Ceea ce face China, strica Rusia", este de parere Trump.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

Presedintele SUA este de parere de Phenianul este din ce in ce mai aproape de trimiterea unei rachete cu raza lunga de actiune catre SUA.

"Rusia nu ne ajuta deloc in ceea ce priveste Coreea de Nord. Ceea ce face China, strica Rusia", a declarat Donald Trump.

Presedintele american a refuzat sa comenteze vizavi de comunicarea sa cu omologul sau coreean, cu care a avut, de-a lungul timpului, mai multe schimburi dure de replici.

"Nu cred ca o discutie ar rezolva ceva. Se discuta de 25 de ani si ei au profitat de presedintii nostri", a mai adaugat liderul SUA.

Trump este de parere ca Rusia ar putea face multe lucruri in ceea ce priveste Coreea de Nord, insa afirma ca relatia dintre cele doua tari nu este "cine stie ce".