Coreea de Nord a estimat marti ca o recenta postare pe Twitter a lui Donald Trump, in care se lauda ca are un buton nuclear "mult mai mare" decat cel al lui Kim Jong-un, nu este decat expresia unui "dement", "latratul unui caine turbat", potrivit Rador care citeaza Le Soir.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Liderul nord-coreean a profitat de discursul sau de Anul Nou pentru a avertiza ca el are "butonul nuclear" la indemana, paralel cu aceasta el intinzand si o mana, vorbind despre un dialog si o participare nord-coreeana la viitoarele Jocuri Olimpice de iarna din Coreea de Sud. Drept raspuns, presedintele american a declarat pe Twitter: "Un membru al regimului lui infometat si epuizat sa-l informeze ca si eu am un buton nuclear, dar e mult mai mare si mai puternic decat al lui, si functioneaza!".

"Starea mintala disperata a unui perdant"

In prima reactie nord-coreeana la acest mesaj, ziarul partidului unic aflat la putere, "Rodong Sinmun", a maturat cu un dos de palma vorbele locatarului de la Casa Alba, calificandu-le drept "fanfaronada". Nu e vorba decat de "spasmul unui dement" speriat de puterea Coreii de Nord si "latratul unui caine turbat".Vorbele sale privind butonul atomic "sunt reflectarea starii mintale disperate a unui perdant", adauga Rodong Sinmun, care apreciaza ca dl Trump "sufera de tulburari de personalitate legate de furie si schizofrenie".