Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a lovit coasta de sud a statului Peru in dimineata zilei de duminica. Evenimentul s-a soldat cu moartea cel putin doua persoane si cu zeci de raniti, cauzand prabusirea mai multor drumuri si case, relateaza CNN.

Cel putin 65 de persoane au fost ranite in orasele Arequipa, Ica si Ayacucho si in partea de sus a statului Peru, a informat National Civil Defence Institute.

Presedintele Pedro Pablo Kuczynski, care a calatorit in orasele Chala si Acari, cele mai afectate regiuni, a sustinut ca mai mult de 100 de case s-au prabusit in urma cutremurului.

Desi cutremurul a cauzat deteriorarea mai multor drumuri, porturile si aeroporturile din zona continua sa functioneze normal, a anuntat Andina, o agentie de presa condusa de stat. Autoritatile au declarat ca nu exista nicio avertizare de tsunami.

Seismul a avut loc la ora 9:18 GMT, la o adancime de 36 de kilometri, la 40 de kilometri in sud-vestul localitatii Acari, potrivit US Geological Survei (USGS).