Incercarea de a le garanta femeilor din Sri Lanka aceleasi drepturi ca barbatilor, in ceea ce priveste achizitionarea si consumarea alcoolului, a fost respinsa de presedintele Maithripala Sirisena, potrivit BBC.

Presedintele a mentionat in fata unei adunari ca i-a ordonat guvernului sa respinga reforma care le-ar fi permis femeilor sa lucreze in baruri fara permis. Acesta a mentionat ca a aflat de initiativa din ziare.

Guvernul a anuntat miercuri ca va amenda o lege din 1955, pe motivul ca discrimina impotriva femeilor. Potrivit acelorasi surse, modificarea le-ar fi permis femeilor cu varsta de peste 18 ani sa cumpere alcool in mod legal, pentru prima oara in mai mult de 60 de ani.

Pozitia presedintelui nu este o surpriza pentru multi, mai ales din pricina faptului ca acesta conduce o campanie anti-alcool si a emis avertizari in trecut cu privire la cresterea "drastica" a consumului de alcool in randul femeilor. Alti critici ai reformei propuse de guvern au sustinut ca aceasta decizie ar distruge cultura familiala din Sri Lanka.