Sute de tunisieni au marsaluit pasnic duminica, in capitala Tunis, impotriva masurilor de austeritate ale guvernului, dupa aproape o saptamana de proteste uneori violente, si pentru a marca implinirea a sapte ani de la Revolutia Iasomiei, care a dat startul asa-numitei Primaveri Arabe, informeaza agentiile Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Partidele politice si societatea civila au participat la demonstratiile pasnice care au avut loc in centrul Tunisului. Unii demonstranti aveau asupra lor fotografii ale tunisienilor ucisi in revolta din 2011, care l-a inlaturat de la putere pe dictatorul Zine El Abidine Ben Ali si l-a obligat sa se refugieze in Arabia Saudita. Sustinatorii coalitiei aflate la guvernare si ai opozitiei au desfasurat marsuri separate pentru a marca aniversarea a sapte ani de la Revolutia Iasomiei. Si sustinatorii partidului islamist Tahrir au participat la mars, unii dintre ei scandand: "O revolutie vie avanseaza odata cu Islamul".

In alte zone din capitala Tunis, mii de muncitori s-au strans in fata cartierului general al influentului Sindicat Muncitoresc General. Seful sindicatului, Noureddin Taboubi, a criticat conducatorii tarii, intr-un discurs sustinut in fata muncitorilor, si a declarat ca "o parte importanta a cetatenilor nu mai are incredere in cei aflati la putere si in promisiunile lor". Tabourbi a criticat si ceea ce el a numit promisiunile nerespectate de creare de locuri de munca si de imbunatatire a nivelului de trai in tara. Potrivit statisticilor oficiale, 15% dintre tunisieni nu au un loc de munca.

In ajunul aniversarii, guvernul a prezentat un pachet de ajutor pentru tunisienii saraci si someri, care stipuleaza o crestere a sprijinului financiar pentru familiile sarmane si servicii medicale gratuite pentru someri.