Pentru prima oara in Arabia Saudita, vineri, la meciul Al-Ahli - Al-Batin, in tribune s-au aflat si femei, masura care se incadreaza in reformele autorizate de printul mostenitor Mohammed bin Salman, relateaza arabnews.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a inceput la ora locala 20.00, dar entuziasmul legat de momentul istoric era vizibil cu mult inainte de start.

"Acest eveniment arata ca ne indreptam spre un viitor prosper.Sunt foarte mandra ca sunt martora a acestei schimbari imense", a declarat Lamya Khaled Nasser, o fana din Jeddah in varsta de 32 de ani, potrivit news.ro.

Ruwayda Ali Qassem, tot din Jeddah, a spus ca este o zi istorica pentru Arabia Saudita. ￯Sunt mandra si extrem de bucuroasa￯, a afirmat ea.

Noura Bakharji a declarat ca era mereu invidioasa cand fratii ei se intorceau de la meciuri si ii povesteau cat de frumos a fost.

"Eu vedeam meciurile la televizor, iar fratii mei erau la stadion. M-am intrebat de multe ori: - De ce nu pot merge? Astazi situatia s-a schimbat. Este o zi a bucuriei" a spus Bakharji.

Guvernul saudit a anuntat, zilele trecute, ca la meciuri de fotbal vor putea asista femei, pe stadioanele din Riad, Jeddah si Dammam.

Dupa meciul de vineri, femeile vor putea fi prezente si la partidele Al-Hilal - Al-Ittihad (13 ianuarie) si Al-Ittifaq - Al-Faisali (18 ianuarie).

Aceasta masura se inscrie in cadrul reformelor autorizate de printul mostenitor Mohammed bin Salman, care a permis si femeilor sa conduca incepand din iunie, dar a decis si redeschiderea cinematografelor in martie.