India si-a lansat vineri cel de-al 100-lea satelit in spatiu, in conditiile in care premierul Narendra Modi doreste ca tara sa sa devina un furnizor de servicii spatiale low-cost, transmite Reuters. Vineri au fost lansati 31 de sateliti in spatiu.

Peste jumatate dintre micro si nano-sateliti apartin Statelor Unite, restul fiind trimisi de India, Canada, Finlanda, Franta, Coreea de Sud si Marea Britanie.

“Lansarea celui de-al 100-lea satelit de catre @isro semnifica atat realizarile sale glorioase cat si viitorul luminos al programului spatial al Indiei”, a scris Modi pe Twitter.

Programul spatial indian are un buget de circa 4 miliarde de dolari, iar guvernul spera ca ultimele lansari vor mari sansele de a obtine o cota mai mare din industria spatiala globala, o piata de 300 de miliarde de dolari.

Guvernul lui Modi isi promoveaza programul spatial drept o demonstratie a tehnologiei low-cost, iar in februarie anul trecut a lansat 104 sateliti intr-o singura misiune, cei mai multi pentru clienti straini.