Presedintele american Donald Trump a declarat intr-un interviu publicat joi de ziarul Wall Street Journal ca are "probabil" o relatie buna cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Kim Jong UnFoto: KCNA

"Probabil am o relatie foarte buna cu Kim Jong Un. Am relatii cu oameni. Cred ca sunteti surprinsi", il citeaza pe Trump publicatia preluata de Reuters. La intrebarea daca a discutat cu Kim, presedintele a raspuns: "Nu doresc sa comentez despre asta. Nu spun ca da sau nu. Doar nu vreau sa comentez", potrivit Agerpres.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat joi ca omologul sau nord-coreean, Kim Jong-Un, reprezinta exemplul unui conducator matur si competent, care a castigat una din "rundele" disputei cu Vestul, legata de programul nuclear al Coreii de Nord si al rachetelor cu raza lunga de actiune, informeaza Reuters.

"Kim Jong-Un evident a castigat aceasta runda. Este un conducator absolut competent si matur, care si-a rezolvat obiectivul strategic -are un focos nuclear si o racheta cu raza lunga de actiune", a declarat Putin.

Putin este de parere ca presedintele Coreii de Nord doreste acum sa calmeze situatia. Marti au avut loc discutii intre Coreea de Nord si Coreea de Sud, dupa o perioada lunga de tensiuni. Tarile au convenit sa reduca tensiunea militara actuala si sa poarte discutii militare referitor la aceasta problema.