Jalandhar Nayak a folosit o dalta, o sapa si un tarnacop pentru a sapa un drum de 8 kilometri, pentru a-si ajuta cei trei copiii sa ajunga la scoala, relateazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei trei copii ai sai faceau trei ore pana la scoala, din cauza terenului stancos si accidentat, asa ca, in urma cu doi ani, Jalandhar Nayak, un vanzator de legume din statul Odisha, a luat o dalta, o sapa si un tarnacop si a inceput sa construiasca un drum mai scurt.

Eforturile sale au ajuns, saptamana aceasta, in atentia oficialilor guvernamentali, cand povestea lui Nayak a fost prezentata la stiri, iar reprezentantii Guvernului au spus ca planuiesc sa il recompenseze.

"Copiii mei faceau eforturi sa mearga pe calea ingusta si pietroasa pana la scoala. I-am vazut adesea ca se impiedica de pietre si am decis sa sap un drum prin munte, astfel incat sa poata merge mai usor ", a declarat el pentru News World Odisha.

Administratorul teritoriului a spus eforturile si determinarea lui Nayak l-a lasat fara cuvinte si ca acesta va fi platit pentru timpul pe care l-a petrecut construind traseul dintre satul Gumsahi si scoala, care se afla in Phulbani.

Familia lui Nayak este singura care a mai ramas in Gumashi, restul parasind satul pentru zone cu drumuri mai bune.

Nayak planuia sa munceasca inca trei ani pentru a termina drumul pana la scoala, intrucat au mai ramas 7 kilometri, dar reprezentantii guvernului in teritoriu au promis ca vor termina ei drumul.