Platforma YouTube isi sanctioneaza una dintre vedetele sale, americanul Paul Logan, dupa ce vloggerul a postat un filmulet care arata o cadavrul unui barbat care s-ar fi sinucis. Compania a decis sa-i anuleze lui Logan doua proiecte si sa-i reduca posibilitatea de a avea reclame pe clipurile sale postate pe Youtube.

Platforma a decis, de asemenea, sa il indeparteze din portofoliul Google Preferred, care ofera agentilor de publicitate informatii despre cele mai accesate clipuri de pe YouTube pentru a-si maximiza impactul campaniilor.

Logan Paul, un youtuber american, a generat un val de critici la adresa lui din partea internautilor, dupa ce a publicat un videoclip filmat in padurea Aokigahara din Japonia, in care el si prieteni ai sai descopera un barbat spanzurat si glumesc pe seama acestuia. Tanarul si-a cerut scuze, precizand ca a avut intentii bune, de a creste nivelul de constientizare in privinta sinuciderii.

Padurea Aokigahara, aflata la baza muntelui Fuji, este cunoscuta drept un loc in care au loc numeroase sinucideri. Sute de oameni sunt gasiti fara viata anual in aceasta padure.

Intitulat "We found a dead body in the Japanese Suicide Forest" (Am gasit un cadavru in padurea sinucigasilor din Japonia), videoclipul a avut milioane de vizualizari pe YouTube inainte de a fi sters de pe platforma.

In comentariile publicate de internauti, videoclipul a fost criticat drept "lipsit de respect" si "dezgustator".

Ulterior, Logan Paul, in varsta de 22 de ani, care este urmarit de peste 15 milioane de persoane pe YouTube, a publicat pe Twitter un mesaj in care isi cere scuze si se apara precizand ca judecata i-a fost afectata de socul descoperirii.

Videoclipul, cu durata de 15 minute, a facut parte dintr-o serie de videoclipuri filmate in Japonia, unde vloggerul american se afla intr-o calatorie alaturi de prieteni. Ei au vizitat padurea intentionand sa se concentreze pe "zvonul ca aceasta ar fi bantuita", dupa cum a mentionat Logan Paul in materialul video.

Dupa ce au inaintat putin in padure, Logan Paul si prietenii lui au vazut un cadavru spanzurat intr-un copac.

"Nu imi place deloc sa spun asta, dar cred ca este o persoana spanzurata chiar acolo", a spus tanarul.

Grupul a fost filmat in timp ce s-a apropiat de cadavru, care a fost aratat in prim plan, fiindu-i blurata doar fata.

"Hei, traiesti?" a intrebat Logan Paul in videoclip, dupa care unul dintre prietenii lui a spus ca nu se simte bine. "De ce, nu ai mai fost niciodata langa un cadavru?", a intrebat vloggerul, izbucnind in ras.

Identitatea barbatului decedat nu este cunoscuta. Japonia are cea mai mare rata de sinucideri din lumea dezvoltata.

In acel videoclip, Logan Paul a precizat ca nu primeste bani din continut.