Procesul presupusului narcotraficant Joaquin Guzman, alias 'El Chapo', a fost amanat miercuri din aprilie pentru septembrie de catre un judecator federal din Brooklyn, fara a anunta o data precisa, transmite AFP, citata de Agerpres.

Luni, acelasi magistrat, Brian Cogan, a amanat cu o luna o sedinta preliminara prevazuta initial pentru 19 aprilie, la cererea avocatului lui 'El Chapo', Eduardo Balarezo.

Judecatorul a indicat ca dupa ce a intentionat sa amane procesul pentru august, el a ales totusi luna septembrie pentru a se asigura ca mai multi potentiali jurati vor fi disponibili, conform unui document de la dosar.

Arestat in ianuarie 2016 in Mexic si extradat in Statele Unite in ianuarie 2017, 'El Chapo' (60 de ani) este acuzat ca a condus puternicul cartel Sinaloa, unul din cele mai importante cunoscute pe continent.

Din cauza precedentelor evadari, el este detinut in conditii de izolare deosebit de severe in Manhattan, cu vizite limitate, conditii pe care avocatii sai nu au incetat sa le denunte.