O carte scrisa de un profesor canadian in urma cu 10 ani si dedicata efectului bombardamentelor aliate asupra civililor din Germania nazista a revenit in topurile Amazon dupa ce oamenii au confundat-o cu recentul bert-seller al lui Michael Wolff, "Fire and Fury: Inside the Trump White House", scrie The Guardian.

O carte controversata despre D. TrumpFoto: Barnes&Noble

Cartea lui Randall Hansen, lansata in 2008, se numeste "Fire and Fury: The Allied Bombing of Germany, 1942-1945".

"Nu am mai vazut un astfel de interes pentru carte de la lansare", a povestit Hansen, profesor de stiinte politice la Universitatea din Toronto.

Acesta se afla in Washington vineri, cand a fost lansata cartea lui Wolff, si spune ca a glumit cu colegii sai despre similaritatea de nume.

Dupa cina, Hansen s-a logat la Amazon si a descoperit ca volumul sau, care exploreaza perspectiva civila a bombardamentelor aliate asupra Germaniei, in al doilea Razboi Mondial, a revenit in topurile vanzarilor. "M-a amuzat si o parte din mine s-a gandit, oare oamenii pot fi atat de prosti incat sa confunde aceste carti?".

Wolff a folosit sintagma "foc si para" referindu-se la o amenintare formulata de Donald Trump impotriva Coreii de Nord, in timp ce cartea lui Hansen vorbeste despre consecintele devastatoare ale razboiului asupra civililor.

"Si vorbim despre asta intr-un moment in care avem acest demagog belicos, instabil si deranjat la Casa Alba. Asa ca aceasta coincidenta ma bucura chiar mai mult decat vanzarile", a mai spus Hansen.