Mai obisnuit cu temperaturile subtropicale decat cu frigul, Bangladesh-ul a "tremurat" luni, atunci cand termometrele au indicat temperaturi minime record, informeaza AFP.

Mercurul a scazut in termometre la 2,6 grade C in anumite parti ale acestei tari din Asia de Sud, unde iarna este de obicei blanda, citeaza Agerpres.

"Este cea mai scazuta temperatura de cand autoritatile au inceput sa o masoare in 1948", a declarat pentru AFP Shamsuddin Ahmed, directorul Departamentului Meteorologic din Bangladesh, adaugand ca aceasta tara cu o populatie de 160 de milioane de persoane se confrunta cu un "violent val de frig".

Pana in prezent, cea mai scazuta temperatura fusese inregistrata in 1968, atunci cand termometrele au indicat 2,8 grade Celsius. Temperaturile extrem de scazute au determinat autoritatile sa distribuie 70.000 de paturi in doua districte, printre cele mai afectate.

Potrivit mass-media locale, cel putin noua persoane au murit de frig in nordul tarii, insa autoritatile au declarat ca nu sunt la curent cu aceste informatii.