Ministrul german al justitiei si-a vazut suprimata una dintre postarile de pe Twitter in care il califica pe un eseist drept "cretin", in virtutea noii legi pe care el insusi a initiat-o pentru a "curata" retelele sociale de mesajele de ura, informeaza luni AFP, citata de Agerpres. "Heiko Maas, victima propriei legislatii", a notat luni cotidianul Bild, care a dezvaluit cazul.

Respectiva postare pe Twitter data din 2010, perioada cand Maas nu era inca ministru. La acea data, el a criticat un eseist de succes neoconservator din Germania, Thilo Sarrazin, pe care l-a numit "cretin".

Mesajul a fost suprimat la sfarsitul saptamanii trecute, in urma plangerilor trimise de particulari. "Exista lucruri pe care nu le mai postez pe Twitter", a declarat luni ministrul german al justitiei, cerandu-si scuze.

Retele sociale precum Twitter, Facebook sau Youtube sunt obligate de la 1 ianuarie, in Germania, sa suprime mesajele cu continut ce incita la ura sau pasibile de urmarire pentru defaimare. Ele trebuie sa faca acest lucru intr-un termen de 24 de ore, riscand in caz contrar amenzi substantiale.