Iranul a interzis predarea limbii engleze in scolile primare, dupa ce liderul suprem al tarii a spus ca invatarea acestei limbi a deschis drumul pentru o "invazie culturala" vestica, relateaza Reuters.

"Predarea limbii engleze in scolile primare de stat si private, in curriculumul oficial, este impotriva legilor si regulilor", a spus Mehdi Navid-Adham, seful Consiliului de Invatamant Superior.

"Acest lucru este cauzat de presupunerea ca in invatamantul primar se pun bazele culturii iraniene a studentilor", a declarat Navid-Adham, adaugand, de asemenea, ca clasele de limbi straine non-curriculare pot fi, de asemenea, blocate.

Predarea limbii engleze incepe, de obicei, in scoala gimnaziala in Iran, la varsta de 12-14 ani, dar unele scoli primare au si clase de engleza.

Unii copii se inscriu, de asemenea, la institutii private pentru invatarea limbilor straine, dupa ziua de scoala, iar altii, care provin din familii privilegiate, frecventeaza scoli private, unde fac cursuri de engleza de la gradinita pana la liceu.

Liderii islamici din Iran au avertizat de multe ori despre pericolele unei "invazii culturale", iar liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei a manifestat revolta in 2016 cu privire la "predarea limbii engleze in gradinite".