Un ger naprasnic si un vant taios a pus stapanire pe o treime din regiunea estica a Statelor Unite, aducand temperaturi mult sub cele normale pentru regiune, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres. Conditiile extreme sunt atribuite unui val arctic masiv care a venit dinspre Canada, dupa cum a explicat Serviciul National de Meteorologie. Acesta afecteaza majoritatea statelor situate la est de fluviul Mississippi. Temperaturile pot scadea uneori pana la minus 36 - minus 40 de grade Celsius, in special in Noua Anglie.

"Este suficient sa spunem ca va fi un weekend brutal de rece'', a anuntat Serviciul de meteorologie.

Vremea rece a provocat probleme multor oameni care calatoresc in principalele aeroporturi din tara, in special cele din New York si Boston. Aproximativ 33% din zborurile catre aeroportul international John F Kennedy si 26% din zborurile spre aeroportul international Boston Logan au fost amanate, iar multe altele au fost anulate, potrivit site-ului de urmarire a zborurilor. In intreaga tara, aproape 500 de zboruri au fost anulate si 3.000 amanate, conform flightaware.com.

Gerul vine dupa o furtuna de iarna numita "Ciclonul bomba", care a lovit statele din nord-estul tarii. O ameliorare a conditiilor meteorologice este prognozata pentru inceputul saptamanii viitoare, dar, incepand de duminica noaptea, intr-o mare parte din centrul SUA, sunt asteptate furtuni de zapada, gheata si ploaie.