Cel putin 17 civili au fost ucisi, sambata, in Siria, in raiduri aeriene ale regimului sirian si aliatului sau Rusia, in Ghouta de Est, enclava a rebelilor care este bombardata aproape in fiecare zi, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care monitorizeaza razboiul din Siria, potrivit News.ro.

La Hamouria au murit 12 civili, dintre care doi erau copii. Doi civili au murit la Madira si inca trei la Erbine. 35 de persoane au fost ranite.

"Avioare siriene si rusesti si-au continuat sambata bombardamentele intense in Ghouta de Est, avand ca tinta zone rezidentiale", a declarat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

Aproape 400.000 de persoane sunt blocate in Ghouta, zona asediata de regim din 2013, unde numeroase cazuri de malnutritie au fost raportate in randul locuitorilor, dintre care jumatate sunt copii.

Ultimul fief al rebeliunii, Ghouta face parte dintre cele patru "zone de dezescaladare" definite in mai de Rusia si Iran, aliatele regimului, si Turcia, sustinatoarea rebelilor.