Un oficial din cadrul Departamentului de Stat neaga, intr-o declaratie neoficiala, ca Statele Unite au blocat fonduri de 125 de milioane de dolari pentru UNRWA, agentia ONU pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni, relateaza Reuters.

Un oficial al Departamentului de Stat a spus, sub protectia anonimatului, ca "povestea site-ului de stiri Axios este foarte inselatoare. Doar pentru ca banii erau asteptati pe 1, si nu i-au primit atunci, nu inseamna ca au fost suspendate sau anulate. Deliberarile sunt in curs si avem pana la jumatatea lui ianuarie sa luam o decizie finala".

Stirea ca SUA au blocat fondurile fusese data de site-ul Axios, care cita mai multe surse diplomatice occidentale, si a fost preluata de Reuters.

Purtatorul de cuvant al UNRWA, Chris Gunness, a declarat ca agentia nu a fost "informata direct de o decizie formala in niciun fel de catre administratia SUA".

Trump a declarat marti ca va retine bani de la palestinieni, acuzandu-i ca nu mai sunt dispusi sa vorbeasca despre pace cu Israelul.