Reteaua sociala Twitter a refuzat vineri sa ii blocheze contul presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, informeaza Reuters.

Dupa cereri ale unor utilizatori ai retelei de a-i interzice accesul lui Trump, Twitter a comunicat pe un blog ca "blocarea unui lider mondial pe Twitter sau stergerea mesajelor sale controversate ar ascunde informatii importante pe care oamenii trebuie sa le poata vedea si dezbate". Personalitatile internationale nu ar fi reduse la tacere chiar daca li s-ar interzice accesul in retea, a mai aratat Twitter, potrivitAgerpres.

In septembrie anul trecut, Twitter a afirmat ca la stergerea unor mesaje sau blocarea unor utilizatori are in vedere "valoare de stiri" si de "interes public" a continutului.

Controversele privind mesajele lui Donald Trump au luat din nou amploare joi, dupa ce liderul de la Casa Alba a scris ca dispune de un buton nuclear "mult mai mare" si "mai puternic" decat al presedintelui nord-coreean Kim Jong Un. Oponentii lui Trump au afirmat ca prezenta acestuia in retea pune in pericol omenirea si incalca interdictia Twitter privind amenintarile cu violenta. Miercuri, cativa utilizatori ai Twitter au protestat in fata sediului din San Francisco al companiei.

Replica Twitter arata ca si mesajele presedintilor sunt supuse politicii de revizuire, lasand astfel deschisa - potrivit Reuters - posibilitatea de a sterge unele din ele. Compania a insistat ca dezvoltarea sa nu depinde de contul niciunei persoane si nimeni nu poate influenta deciziile de interdictie. "Ne straduim sa ramanem impartiali, avand in vedere interesul publicului", a comunicat Twitter.