Polonia si Ungaria vor sa infiinteze Banca Visegrad
Morawiecki si Orban au discutat la Budapesta despre o apropiere intre politicile economice si pozitiile politice ale Poloniei si Ungariei, potrivit Reuters. Cei doi premieri au aparat pozitiile guvernelor lor in chestiunea imigratiei si au atacat deciziile UE.
"Am discutat despre o banca de dezvoltare a Grupului de la Visegrad. Ne putem permite o banca pentru sustinerea proiectelor de infrastructura din regiune", a spus Morawiecki, cu referire la grupul de state compus din Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, scrie Reuters.
"I-am confirmat premierului Viktor Orban ca suntem extrem de interesati. Daca Cehia si Slovacia raspund pozitiv, putem infiinta rapid aceasta banca", a mai spus premierul polonez, instalat in fruntea guvernului in urma cu o luna.
Polonia si Ungaria sunt criticate dur de UE pentru derapajele anti-democratice. Cehia si Slovacia au evitat in ultimul an sa se alature pozitiei dure a Varsoviei si Budapestei.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
o banca comunista de incredere :)))))) incredere in ce ?
bine ca nu mai mananca banii europeni si fura din ai lor ... :))))))))
vai de noi
(sunt curios cum o sa se descurce minunatele state rusofile cand o sa inceapa ue sa le taie pomana - o sa faca banca cu fier vechi)
Daca macar ati cunoaste conditiile de privatizare care au fost impuse Romaniei de catre UE , cred ca v-ati reevalua poziti .
Vedeti OMV , Combinatul de la Galati , bancile si multe , multe altele .
Da' vad ca ai uitat Dacia care vindea in Europa de nu mai aveau nemtii piata pentru masinile lor.
UE nu vrea ca tu sa furi dintr-o intreprindere de stat,dar sa o tii in functiune cu banii lor.
Si ai uitat de apa si canalizarea din satele romanesti facute cu bani UE.
Chiar serios , Romania a trebuit sa indeplinesca multe conditionalitati , respectiv impartirea sistemului energetic , spargerea CFR-ului .
Eu constat cu neplacere ca Romania nu este decat o colonie , care depine din toate punctele de vedere de bunul plac al Inaltelor Porti .
Hai sa luam un exemplu la intamplare :Oltchim, cam ce trebuie facut ca sa se rezolve,cum spuneti?
Poate sa-l vindem lui Danut sa-l faca "oglinda"? Oglinda TV, zic...
Daca tot esti p-aici,iti spune Google mai multe...
Cred ca tu esti din aia care stiu sa citeasca,da' nu inteleg...
Daca combinatul ala nu plateste acum nici macar un leu texe/impozit (ma indoiesc de asta) faptul ca statul nu mai trebuie sa acopere an de an pierderile generate de combinat eu consider ca a fost o privatizare de succes.
Aceeasi demonica UE, caruia noi i-am dat sub forma de contribuii mai putin de 10 mld euro, dar de la care am primit deja peste 50 mld euro. Aceeasi UE care ne da miliarde de euro anual pt agricultura, asa incat acum sunt aproape toti stimulati sa si lucreze terenurile si sa tina animale, de am depasit deja fantasmagoricele productii raportate de comunisti. Pt prima data dupa multi ani, daca mergeti prin tara, veti observa ca acum mai toate terenurile sunt arate si cultivate, nu mai sunt lasate "parloaga"- efectul sitmulentelor financiare -platilor directe ale coanei UE.
Tot UE care ne-a impus standarde de mediu, de civilizatie, fara de care eram efectiv groapa de gunoi mondiala...(si inca mai sunt multe de facut aici).
Fara UE eram ca Rep Moldova si Ucraina. Zic ca sa va uitati putin "peste gard' sa vedeti ce inseamna sa fii in afara "demonicei" UE! Cap aveti, minte va mai trebuie!
2. Combinatul de la galati pierdea 1 milion de dolari pe zi la momentul privatizarii. A tine un asemenea mastodont doar ca sa ne mindrim ca suntem romani mindri mi se pare o timpenie
3. bancile, cit timp au fost de stat, au fost devalizate sistematic de politicieni. Si ca sa te mindresti cu ceva,BT, a doua banca din sistem, e romaneasca.
Si in general, ce am vindut noi in pierdere e vina noastra, a politicienilor pe care i-am votat, a lipsei de moralitate. Aceleasi metehne care ne fac si azi sa avem cel mai mic numar de km de autostrada pe cap de locuitor, sa avem servicii de sanatate si educationale de toata jena, si politicieni care isi fac vacantele prin cele mai exotice locuri din lume si au vile de mii de metri patrati.