Un barbat a fost injunghiat mortal, iar alti doi au fost raniti miercuri, in atacuri separate, pe strada, in Irlanda, iar politia care ancheteaza incidentelele nu exclude ipoteza terorista, relateaza agentia Associated Press, citata de News.ro.

Un barbat a fost retinut si incarcerat la o sectie de politie la Dundalk, in Irlanda, imediat la sud de frontiera cu Irlanda de Nord, au anuntat fortele de ordine.

Presa scrie ca barbatul retinut este un egiptean in varsta de 18 ani. Identitatea suspectului nu a fost dezvaluita si impotriva lui nu s-au formulat acuzatii.

Un barbat japonez a fost injunghiat mortal, potrivit presei irlandeze. El a fost atacat pe strada si injunghiat in spate, miercuri dimineata, la Dundalk. Barbatul a murit la fata locului.

Celelalte raniri au avut loc in alte parti ale localitatii Dundalk. O persoana a fost injunghiata, iar alta a fost atacata cu o bara de fier, potrivit presei.

Politia a primit apeluri de urgenta din trei locuri de la Dundalk si a putut aresta rapid suspectul, care avea asupra sa o bara mare de gard atunci cand a fost retinut, a declarat comisarul sef Christy Mangan.

Primul atac a fost semnalat la ora locala 09.00 (11.00, ora Romaniei), iar atacurile au avut loc intr-un interval de 40 de minute.

El a precizat ca nu s-a stabilit vreun mobil si ca intre ipoteze se afla si terorismul.

"Vom depune eforturi sa stabilim antecedentele suspectului, cine este, de unde provine si de ce este aici", a declarat el.

Este neclar de ce un "trecator nevinovat" a fost atacat, a spus Mangan.

Suspectul s-a aflat in contact cu politia in urma cu doua zile, cand a fost chestionat in legatura cu statutul sau de imigrant, a declarat comisarul de politie, adaugand ca el crede ca suspectul incerca sa obtina azil in Irlanda.