Seful diplomatiei europene, Federica Mogherini, a deplans marti "pierderea inacceptabila de vieti omenesti", in contextul miscarilor de protest care au loc in Iran, solicitand ca "toate partile impicate sa se abtina de la orice violenta", scrie AFP.

Iranul este de sase zile scena protestelor violente impotriva dificultatilor economice si impotriva regimului. 21 de persoane au fost ucise in violentele izbucnite in timpul protestelor.

Uniunea Europeana "urmareste indeaproape protestele din Iran in curs de desfasurare, cresterea violentei si pierderea inacceptabila de vieti", a spus Mogherini, intr-o declaratie publicata in noaptea de marti spre miercuri, in numele UE.

"Protestul pasnic si libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale care se aplica tuturor tarilor si Iranul nu este o exceptie", a adaugat oficialul european, reamintind ca UE a fost "in contact" in ultimele zile cu autoritatile iraniene.

"In spiritul de deschidere si respect, care sunt baza relatiei noastre, ne asteptam ca toate partile sa se abtina de la orice violenta si ca libertatea de exprimare sa fie garantata", a adaugat Mogherini.