In China, comertul cu fildes a ramas in trecut. In ultima zi a anului care tocmai s-a incheiat, guvernul chinez a interzis cu desarvarsire comertul cu fildes, astfel ca unul dintre cei mai mari consumatori de fildes din lume nu mai poate vinde sau cumpara in mod legal, scrieiflscience.com.

Comert cu fildesFoto: Wikipedia

Braconajul este una dintre cele mai mari amenintari cu care se confrunta elegantii africani, care aduce dupa sine pierderea a 30 de mii de elefanti anual. In combinatie cu distrugerea habitatului lor, braconajul a devastat numarul populatiei de elefanti din istoria recenta.

Astfel ca, in ultimii 100 de ani, numarul de elefanti africani din salbaticie a scazut de la 3-5 milioane la doar 415 mii.

In ciuda interdictiei internationale de comert cu fildes din 1990, multe tari din intreaga lume au continuat sa comercializeze in interiorul propriilor frontiere. Agentia de stiri Xinhua raporteaza ca exista, de fapt, 34 de ateliere legale de prelucrare si 143 de locuri de tranzactionare desemnate in China inainte de noua interdictie din 2017.

Pentru a-i sprijini pe cei care lucrau in aceasta industrie acum ilegala, Ministerul Culturii din China a promis ca va ajuta oamenii sa-si foloseasca abilitatile in alte locuri de munca. De exemplu, sculptorii vor avea ocazia sa lucreze cu muzee, pentru a-i invata si pe altii lucruri despre fildes.