Un grup de neozeelandezi si-a facut o mica insula de nisip in mijlocul estuarului din Tairua pentru a evita o lege care interzice consumul de alcool in public in perioada sarbatorilor de sfarsit de an, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administratia orasului Tairua, din nordul Noii Zeelande, interzice consumul de alcool in locuri publice in fiecare an intre 23 decembrie si 6 ianuarie.

De aceasta data insa, in ultima zi a anului trecut un grup de de circa sapte persoane au creat o insula in mijlocul estuarului din Tairua pentru a putea consuma alcool in public. Potrivit ziarului New Zealand Herald, membrii grupului s-au folosit de nivelul scazut al apei la reflux pentru a aduna cu lopetile suficient namol pentru a forma o mica platforma capabila sa sustina o banca si cateva persoane.

Pe masura ce apele au inconjurat insula nou-formata, neozeelandezii au inceput sa consume alcool in public, ocolind cu succes legile locale si scapand de amenzile fortelor de ordine.

"Asta inseamna gandire creativa", a declarat inspectorul John Kelly, comandantul zonei de est a Waikato, pentru Stuff. "Daca as fi stiut acest lucru probabil m-as fi alaturat lor", a glumit el.