Autoritatile israeliene au acuzat o adolescenta palestianiana de agresiune, dupa ce un material video in care lovea si impingea soldati israelieni a devenit viral pe retelele de socializare, informeaza BBC, citat de news.ro.

Ahed Tamimi, in varsta de 17 ani, si verisoara ei au fost filmate intr-o confruntare cu soldatii. 12 capete de acuzare sunt cerute impotriva ei, inclusiv cele de agresiune agravanta si aruncare de pietre.Dar familia ei sustine ca au fost implicati intr-o rezistenta legitima in timpul protestelor.

Materialul video, filmat la 15 decembrie, arata un grup de femei, intre care se afla si Tamini, care striga si lovesc doi soldati israelieni.

Filmuletul a fost difuzat pe retelele de socializare, iar multi palestienieni o considera pe Tamimi un erou al rezistentei impotriva ocupatiei israeliene.

Duminica, verisoata lui Ahed, Nour Tamimi, a fost acuzata de agresiune si de faptul ca a impiedicat soldatii sa-si faca datoria. Si mama lui Ahed, care a filmat si a postat pe Facebook, a fost, de asemenea, pusa sub acuzare.

In momentul arestarii, tatal lui Ahed a spus ca soldatii au folosit gaze lacrimogene si au spart ferestre ale casei lor.

Bassem Tamimi, un activist important, a adaugat ca varul de 14 ani al lui Ahed, Mohammed, a fost lovit la fata de un glont de cauciuc tras de soldatii israelieni.

Mohammed a fost ranit in timpul unui protest din satul Nabi Salih, unde militarii israelieni au declarat ca mai mult de 200 de palestinieni au aruncat cu pietre.

In filmuletul postat pe retelele de socializate, Ahed poate fi auzita cu le cere soldatilor sa plece din casa ei. Cum acestia nu se miscau, ea i-a palmuit si lovit.

Adolescenta palestiniana este o activista cunoscuta de autoritatile israeliene. In urma cu doi ani, ea l-a muscat de mana pe un militar israelian care incerca sa il aresteze pe fratele ei mai mic.