Presedintele Donald Trump si-a facut duminica bilantul primului sau an din mandatul prezidential si a enuntat prioritatile sale pentru anul 2018, intr-o salva de mesaje pe Twitter, reteaua sa de socializare preferata, dupa ce a asigurat ca nu va renunta la acest mijloc de comunicare atat timp cat va avea de-a face cu o presa puternic ostila, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Intr-una dintre aceste postari el a salutat anul record inregistrat pe Wall Street, insotind mesajul si de o intepatura la adresa rivalilor sai din Partidul Democrat si contracandidatei sale in scrutinul din 8 noiembrie 2016, Hillary Clinton.

"Daca Democratii (Hillary necinstita) ar fi fost alesi, actiunile voastre ar fi pierdut 50% fata de valoarea lor de dinaintea zilei alegerilor. Acum ele au un viitor frumos - si este doar inceputul!", a scris Trump de la resedinta sa din Mar-a-Lago (Florida).

El s-a referit apoi la alegerile legislative ce vor avea loc in noiembrie 2018, cand republicanii vor trebui sa-si apere majoritatea in Congres. "De ce sa doreasca alegatorii inteligenti sa trimita democratii in Congres la alegerile din 2018, daca politicile lor vor ucide complet marea bogatie creata de la alegeri ?", s-a intrebat Trump.

Mai departe el a enumerat lista cu promisiunile de campanie pe care considera ca le-a indeplinit, mentionand printre ele consolidarea protejarii frontierei cu Mexicul in fata imigratiei ilegale - desi inca nu a reusit sa ridice acolo zidul pe care l-a promis -, reforma sistemului fiscal, lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic si nominalizarea unor magistrati republicani in instantele superioare americane.

Renumit pentru tweet-urile sale transante, care au marcat o campanie electorala fara precedent si apoi un an tumultos, Donald Trump a asigurat ca va continua sa foloseasca aceasta retea de socializare, motivand ca este obligat s-o faca in conditiile in care se confrunta in continuare cu o presa ostila si care ii sprijina pe adversarii sai.

"Folosesc retelele de socializare nu pentru ca imi place aceasta, ci pentru ca este singura modalitate de a combate o 'presa' FOARTE necinstita si incorecta, descrisa acum adesea drept mass-media informatiilor false (fake news). Surse contestabile si inexistente sunt utilizate mai mult ca niciodata. Multe relatari si articole sunt pura fictiune", a mai scris Trump pe Twitter