Serviciul rus de securitate FSB a anuntat, sambata, retinerea responabilului de explozia unei bombe soldate cu 13 raniti, miercuri, intr-un supermarket din Sankt Petersburg, scrie News.ro, citand Le Figaro. "Organizatorul si executantul direct al declansarii unui dispozitiv artizanal intr-un supermarket din Sankt Petersburg a fost retinut in cadrul unei operatiuni speciale a FSB la 30 decembrie. Suspectul urmeaza sa fie interogat", a anuntat purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ancheta, Svetlana Petrenko.

Explozia unei bombe artizanale intr-un dulap de bagaje, intr-un supermarket, in al doilea cel mai important oras din Rusia, s-a soldat cu 13 raniti miercuri seara, cu patru zile inainte de Revelion si Anul Nou.

Rusia a fost amenintata in mai multe randuri de organizatia Statul Islamic (SI) si de aripa siriana a Al-Qaida, dupa ce si-a inceput interventia militara in Siria, pe 30 septembrie 2015.

Sankt Petersburgul a fost vizat de un atentat in metrou, soldat cu 15 morti si zeci de raniti, pe 3 aprilie, revendicat de o grupare putin cunoscuta cu legaturi cu Al-Qaida.