Alegerile parlamentare din Republica Moldova ar putea avea loc in 18 sau 25 noiembrie 2018, potrivit presedintelui Igor Dodon. "Daca analizam bine lucrurile, atunci alegerile pot sa aiba loc anume pe 18 sau 25 noiembrie", a declarat Igor Dodon, vineri seara, la postul de televiziune RTR-Moldova, potrivit News.ro.

Igor Dodon a precizat ca alegerile pot fi amanate doar in cazul in care initiatorii referendumului "Anti-mixt" vor colecta numarul necesar de semnaturi. In acest caz, alegerile parlamentare ar urma sa aiba loc in primavara anului 2019. Dodon s-a aratat convins insa ca urmatorul plebiscit va avea loc in baza sistemului mixt.

O lista cu peste 700 de persoane a fost depusa vineri la Comisia Electorala Centrala in vederea inregistrarii unui grup de initiativa pentru desfasurarea referendumului legislativ privind abrogarea legii prin care au fost aduse modificari la Codul Electoral, trecandu-se astfel la sistemul mixt de vot.

Comisia Electorala Centrala are la dispozitie 15 zile pentru a le examina si a anunta daca inregistreaza sau nu grupul, transmite IPN.