Un barbat despre care se presupune ca ar avea asupra sa dispozitiv exploziv a luat ostatice 11 persoane intr-un oficiu postal din orasul ucrainean Harkov, scrie News.ro. "Deocamdata nu stim ce vrea", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Harkov, Iaroslav Trakalov.

UPDATE: Toti ostaticii au fost eliberati, iar autorul luarii de ostatici a fost prins.

"Toti ostaticii au fost eliberati, iar atacatorul a fost retinut. Multumirile mele se indreapta catre politie si serviciile de securitate, care au facut treaba buna", a anuntat presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

Noua adulti si doi copii au fost luati ostatici in oficiul postal, a anuntat agentia Interfax.

Autorul luarii de ostatici ar fi ingrijorat de schimbul de sute de prizonieri dintre autoritatile ucrainene si separatisti care detin controlul asupra unei parti a estului tari.

Rezultatul unor negocieri intense in care care a fost implicat Vladimir Putin, acest schimb - chiar inainte de Anul Nou si Craciunul ortodox pe stil vechi, la 7 ianuarie - viza initial 74 de prizonieri, detinuti in cele doua "republici" autoproclamate de rebeli, si 308 de detinuti de catre autoritatile de la Kiev.

Este vorba, in total, de 380 de persoane - un numar fara precedent de la izbucnirea acestui razboi, in aprilie 2014 - si despre una dintre rarele operatiuni de acest tup de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, in februarie 2015 - intre ale carei puncte-cheie se afla eliberarea prizonierilor.

Insa numarul final ar putea sa fie mai mic decat cel dintr-un schimb anterior - in decembrie 2014, de 367 de eliberari -, in contextul in care presa scrie ca unii prizonieri din ambele tabere au refuzat sa participe la schimb.