Doua gropi comune, continand cadavrele a zeci de civili si militari sirieni asasinati de jihadistii din gruparea Stat Islamic (SI), au fost descoperite vineri in vestul provinciei Raqqa, a indicat agentia oficiala siriana Sana, preluata de AFP.

"Doua gropi comune au fost descoperite astazi in vestul provinciei Raqqa, acolo fiind gasite cadavrele a zeci de martiri civili si militari, executati de organizatia terorista Daesh (acronimul arab al SI) atunci cand controla regiunea", a precizat vineri Sana, conformAgerpres.

Corpurile au fost dezgropate in baza informatiilor furnizate de populatie, in apropiere de localitatea Wawi, in estul tarii, a adaugat sursa citata.

Operatiunile ar putea dura "mai multe zile, din cauza suprafetei vaste a celor doua gropi comune", potrivit unei surse din cadrul apararii civile siriene.

SI a comis multiple abuzuri in teritoriile pe care le-a cucerit incepand cu anul 2014, orchestrand executii in masa, decapitari si alte atrocitati.

In decembrie 2014, cadavrele a 230 de persoane executate de SI au fost descoperite intr-o groapa comuna din provincia Deir Ezzor (est). In iunie 2015, jihadistii au ucis in trei zile peste 200 de civili, printre care femei si copii, in orasul Kobane, inainte de a fi respinsi de fortele kurde.