Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat atacul soldat cu 13 raniti, miercuri, intr-un supermarket din Sankt Petersburg, in Rusia, conform unui comunicat difuzat de organul sau de propaganda Amaq, transmite AFP.

"Atacul care a vizat alaltaieri un centru comercial din Sankt Petersburg a fost realizat de un grup dependent de SI", arata comunicatul transmis vineri de agentia de presa a SI, potrivitAgerpres.

Un numar de 13 persoane au fost ranite miercuri seara in explozia unei bombe artizanale intr-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oras din Rusia, situat in nord-vestul tarii. Presedintele rus, Vladimir Putin, a calificat aceasta explozie ca un "act terorist".

Explozia a fost provocata de o bomba artizanala lasata in zona de depozitare a bagajelor, a anuntat Comitetul national antiterorist (NAK).

"O bomba artizanala lasata in spatiul de bagaje a explodat" in acest supermarket al lantului Perekriostok, a precizat NAK, intr-un comunicat, referindu-se de asemenea la "echivalentul a 200 de grame de TNT".

Rusia a fost amenintata in mai multe randuri de SI si ramura siriana a gruparii Al-Qaida dupa debutul interventiei sale militare in Siria, pe 30 septembrie 2015.

Pe 3 aprilie, metroul din Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat care s-a soldat cu 15 morti si zeci de raniti si care a fost revendicat de o grupare putin cunoscuta legata de Al-Qaida.

La mijlocul lunii decembrie, serviciile ruse de securitate au anuntat ca au dezmembrat, cu ajutorul informatiilor transmise de CIA, o celula a SI care pregatea atentate, pe 16 decembrie, la Sankt Petersburg, in special la foarte vizitata catedrala Kazanski.