Un grup de 142 de imigranti ajunsi ilegal in Libia au fost imbarcati la bordul unui avion spre Guineea, iar actiunea a fost realizata cu sprijinul Natiunilor Unite. Tara nord-africana a luat aceste masuri pentru a evita supraaglomerarea centrelor de detentie, scrieReuters.

LibiaFoto: Wikipedia

Organizatia Internationala pentru Migratie a evacuat refugiatii din Guineea din doua orase, aflate vestul orasului Misrata. Numarul persoanelor blocate in centrele de detentie din Libia a crescut dramatic in acest an, dupa ce grupurile armate au inchis ruta vaselor de contrabanda din Sabratha spre Italia. Inainte de acest eveniment, in ultimii trei ani, peste 600.000 de persoane au trecut Meditereaneana pentru a ajunge in Italia.

Deportarile vin ca urmare a unui raport publicat de CNN cu privire la multiplele cazuri de imigranti vanduti pentru munca de sclavi.

Amnesty International, o organizatie nonguvernamentala internationala care promoveaza drepturile omului, a declarat ca in luna decembrie, aproape 20.000 de persoane sunt tinute in centrele de detentie, unde sunt "torturate, fortate sa munceasca si santajate".